top of page

Hyvinvointia ulkoliikunnasta


Kellastuneet ja putoilevat lehdet tekevät ulkoilumaisemistamme syksyiset. Vallitseva vuodenaika on mitä otollisinta ulkoliikunnalle raikkaan ilman ja upean luonnon takia. Onnekkaimmat ehtivät hoitaa ulkoilun vielä valoisan aikaan, jonka jälkeen on mukava rauhoittua kotona illan hämärtyessä. Työkiireet poistuvat tehokkaasti mielestä raikkaassa ulkoilmassa ja mieli latautuu. Ulkoilu on aina hyvä idea, ja uskomme ulkoliikunnan suosion myös kasvavan tulevina vuosina saliharjoittelun ynnä muun sisäliikunnan rinnalla. Tutkimukset ovatkin osoittaneet ulkoliikunnalla olevan useita hyötyjä verrattuna pelkkään sisätiloissa tehtyyn liikuntaan:


  • Ulkoliikunta on koetaan eheyttäväksi ja positiivisia tunteita herättäväksi. Masennus laskee vastavuoroisesti ja energiatasot nousevat. Ulkona harjoitelleet tuntevat olonsa onnellisemmiksi ja tyytyväisemmiksi ja halusivat toistaa harjoituksen myös myöhemmin (Coon et al., 2011)

  • Ulkoliikunta voi laskea stressihormonina tunnettua kortisolia enemmän verrattuna sisällä tehtyihin liikuntasuoritteisiin (Logan & Selhub, 2012)

  • Ulkona liikkumalla saa D-vitamiinia auringosta, joka on tärkeää erityisesti Suomessa

  • Ulkoliikuntaa varten ei tarvitse maksaa jäsenmaksuja

Lähiliikuntapaikkojen käyttöasteen näkökulmasta olisi toivottavaa, että ihmiset löytäisivät ulkoliikunnan iloa vuodenajasta riippumatta. Helposti lähestyttävillä ja läheisillä liikuntapaikoilla voidaan vaikuttaa sekä henkisiin että fyysisiin kansanterveydellisiin haasteisiin. Me Gritbirdillä olemme pyrkineet kehittämään ulkokuntoiluvälineemme mahdollisimman helposti lähestyttäviksi väestöryhmästä riippumatta. Liikuntapaikkojen käyttöastetta pyrimme parantamaan tehokkaammalla liikeohjeistuksella mm.  Youtube-videoiden ja opastaulujemme avulla. Gritbird ulkokuntoiluväline on myös Avainalippu-tuote 10.9.2019 alkaen. Avainlippu tuotteessa kertoo, että se on valmistettu ja työllistää Suomessa.
Comments


bottom of page